MENU
Головна » 2019 » Вересень » 5 » Проведено інформування громадян про те, як надаватимуться пільг на оплату житлово-комунальних послуг з 1 жовтня
11:42
Проведено інформування громадян про те, як надаватимуться пільг на оплату житлово-комунальних послуг з 1 жовтня

Починаючи з 1 жовтня 2019 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 пільги на оплату житлово-комунальних послуг буде монетизовано. З метою інформування громадян та забезпечення їх прав в приміщені управління праці та соціального захисту населення Драбівської  райдержадміністрації спеціалістом Драбівського бюро правової допомоги Сергієм Михликом за участі працівників соцзахисту 28 серпня проведено консультування громадян з порядку отримання ними пільг на оплату житлово-комунальні послуги у грошовій формі з 1 жовтня 2019 року.

       Драбівчан було повідомлено, що з 1 жовтня 2019 року пільги за користування житлово-комунальних послуг надаватимуться у грошовій формі. Передбачено дві форми надання пільг:

– безготівкова;

– готівкова.

   Розрахунок розміру пільг буде проводитися в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги.

      Пільги у грошовій безготівковій формі надаватимуться через АТ “Ощадбанк” наступним чином:

– управлінням праці та соціального захисту населення на рахунки ( персональні облікові записи) пільговиків буде перераховано кошти для виплати пільг. Зазначені кошти вподальшому буде перераховано банком на підприємство – надавача послуг для оплати комунальних послуг.

       Також за заявою пільговика з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви пільга може надаватися у готівковій формі.  У заяві зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого пільговиком в АТ «Ощадбанк», на який пільговик бажає отримати кошти.

      Громадянам також було наголошено на обов'язковій сплаті щомісяця вартості фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги.

    У разі виникнення простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.), у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного місяця здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі.

  Також Сергій Михлик проінформував присутніх про Всеукраїнський правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та інформаційні кампанії: “Чесна платіжка», “Відповідальне батьківство”. Надав інформаційні матеріали та буклети з різних правових питань.

Переглядів: 203 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0