MENU
Головна » 2019 » Серпень » 16 » Правова допомога сім’ям військовослужбовців
10:21
Правова допомога сім’ям військовослужбовців

         Відповідно до статті 17 Конституції України: захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу. Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, а також членів їхніх сімей.

               Кожна сім’я військовослужбовців ЗСУ має своє право на правовий та соціальний захист, тому, щоб забезпечити це право головний спеціаліст Драбівського бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги Михлик Сергій, разом із заступником військового комісара Драбівського районного військового комісаріату майором Леоненком Ігорем Володимировичем  13 серпня 2019 року в приміщенні Драбівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості провели зустріч  із сім’ями військовослужбовців , які перебувають на  військовій службі за контрактом в Збройних силах України.

            Присутнім було надано інформацю щодо положення  Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, який визначає такі права, пільги та соціальні гарантії:

  • порядок відшкодування витрат, пов’язаних з перевезенням військовослужбовців та членів їх сімей, їх особистого майна залізничним, повітряним, водним і автомобільним (за винятком таксі) транспортом затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 155;
  • порядок забеспечення військовослужбовців та членів їх сімей жилими приміщеннями, а також розмір і порядок виплати військовослужбовцям грошової компенсації за піднаймом(найом) ними жилих приміщень.

            По завершенню учасникам зустрічі було роздано інформаційно-роз'яснювальні матеріали.
Також фахівець бюро проінформував присутніх про Всеукраїнські правопросвітницькі проекти Міністерства юстиції України й системи БПД «Я МАЮ ПРАВО!», «Відповідальне батьківство» та «Чесна платіжка».

            Головний спеціаліст Драбівського бюро правової допомоги Сергій Михлик забезпечив роботу дистанційного пункту доступу до БПД у приміщенні Драбівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості та надав особисті консультації громадянам з питань  отримання пільг.

Переглядів: 150 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0