MENU
Головна » 2019 » Липень » 26 » Податківцям роз’яснили як скористатися «Чесною платіжкою»
14:04
Податківцям роз’яснили як скористатися «Чесною платіжкою»

        Постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року №560 «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг» запроваджено державне регулювання цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води для населення.

        Саме з метою роз’яснення та доведення інформації до громадян 24 липня 2019 року керівником відділу «Чорнобаївське бюро правової допомоги» Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Інною Копійкою спільно з начальником Чорнобаївського РВ ДВС ГТУЮ у Черкаській області Богданом Волошиним проведено інформаційну зустріч для трудового колективу Чорнобаївської ДПІ Золотоніського управління ГУ ДФС у Черкаській області щодо впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло та гарячу воду для населення.     

   Ціни на опалення у різних областях України суттєво відрізняються через непрозорість формування тарифів. Тариф встановлюють органи місцевого самоврядування на підставі розрахунків виконавців послуг або Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Оскільки розрахунки у всіх різні - ціна теж різна.

    Кабмін змінив формулу розрахунку ціни природного газу, чим зобов'язав «Нафтогаз» знизити ціну газу для населення.

      На сьогодні зафіксовано граничну вартість тепла на рівні 1400 гривень за 1 Гкал за наявності лічильника або 35,21 грн за 1 м2 у разі відсутності лічильника. Таким чином, за нашими розрахунками в середньому тариф на опалення по Україні зменшиться на 14%, а в окремих містах люди платитимуть менше на 25%.

  Врегульовано ціну на гарячу воду по всій Україні та встановлено максимальний тариф для населення: 83,66 грн за 1 м3 за наявності рушникосушильників та підключення їх до систем постачання гарячої води. У разі відсутності рушникоушильників - 75,74 грн за 1 м3.

       Перерахунок тарифів на послуги з постачання теплової енергії для населення до початку опалювального сезону 2019/2020 років повинен бути здійснений до 01 вересня 2019 року.

         З метою подальшого інформування громадян з даного питання в приміщенні установи було залишено тематичні буклети та інформаційні плакати.

Переглядів: 151 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0