MENU
Головна » 2019 » Вересень » 5 » На базі районного центру зайнятості проводяться правопросвітницькі заходи для безробітніх
09:29
На базі районного центру зайнятості проводяться правопросвітницькі заходи для безробітніх

Вже традиційним, з метою підвищення правової обізнаності громадян, стало проведення працівниками Чорнобаївського бюро правової допомоги правопросвітницьких заходів  та правових консультувань у  Чорнобаївському районному центрі зайнятості.

        23 серпня за участі керівника бюро Інни Копійки та працівника районного відділу виконавчої служби Богдана Волошина проведено чергові інформаційні заходи для осіб, які перебувають на обліку та трудового колективу центру зайнятості. 

      Оскільки безробіття є гострою проблемою, що здійснює найбільш прямий і сильний вплив на кожну людину. Втрата роботи для більшості людей означає зниження життєвого рівня і спричиняє серйозну психологічну травму, тематика  круглого столу була присвячена причинам та шляхам вирішення цієї проблеми.

         Також на заході працівники бюро та виконавчої служби говорили з присутніми про переваги офіційного працевлаштування, адже погоджуючись на нелегальну роботу, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на гідні умови праці та відпочинку, матеріального забезпечення у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, настання безробіття майбутніх пенсійних виплат.

       Під час проведення круглого столу слухачі отримали правові роз'яснення на численні запитання.

          Цього  ж дня, під час лекції: “Виїзд із дитиною за кордон, якщо інший з батьків не надає дозволу“ юристами проінформовано працівників цетру зайнятості про механізм виїзду з дитиною за кордон. 

        Зокрема повідомлено, що якщо один із батьків бажає виїхати з дитиною за кордон, він може безперешкодно це зробити без нотаріальної згоди другого за таких кумулятивних умов:

– строк поїздки не перевищує 1 місяця;

– той із батьків, хто планує поїздку з дитиною за кордон, має документ, що підтверджує місце проживання дитини з ним (рішення суду або висновок служби в справах дітей);

– є документ, що підтверджує мету й строк поїздки. Мета виїзду дитини за кордон може бути різноманітна: відпочинок, участь у змаганнях, фестивалях, олімпіадах і конкурсах, закордонне лікування або навчання, при цьому такими документами можуть бути довідка з медичного або навчального закладу, броня квитків.

          Якщо другий із батьків свідомо виконує батьківські обов'язки й не має боргів із виплати аліментів на дитину, то той із батьків, хто планує закордонну поїздку з дитиною та знає адресу другого, має рекомендованим листом повідомити останнього про майбутню поїздку дитини, її мету й тривалість.

         Крім того, один із батьків може виїхати з дитиною за межі України на строк понад 1 місяця, якщо другий – боржник із аліментів. Розмір заборгованості має дорівнювати сумі аліментних платежів за чотири місяці (за три місяці, якщо дитина з інвалідністю або важко хвора). Довідку про заборгованість можна отримати в державній виконавчій службі.

     По завершенні зустрічі серед присутніх поширено тематичні буклети загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я маю право!”: “Поїхати з дитиною за кордон — легко!, “Відповідальне батьківство”, “ Не переплачуйте за тепло та гарячу воду”. Залишено координати Чорнобаївського бюро правової допомоги та телефон єдиного контакт-центру системи БПД — 0 800 213 103.

 

Переглядів: 189 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0