MENU
Головна » 2019 » Вересень » 5 » Інформуємо безробітніх про важливе
11:46
Інформуємо безробітніх про важливе

   «Хто володіє інформацією, той володіє світом», – сказав колись Вінстон Черчилль. Дійсно, інформація у сучасному світі – це стратегічний ресурс. Відсутність інформації, її спотворення чи викривлення може призвести до серйозних наслідків. З цією метою у Золотоніській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості 29 серпня відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості, до якого долучилися працівники Золотоніського місцевого центру з надання БВПД.

    Під час заходу фахівець із профорієнтації центру зайнятості Надія Журавльова ознайомила клієнтів із державними гарантіями у сфері зайнятості, станом сучасного ринку праці, комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, правами та обов’язками безробітних, роз’ясненням положень чинного законодавства, що регулює питання зайнятості населення.

   Оскільки на сьогодні питання легалізації трудових відносин є надзвичайно актуальним, адже існує чимало випадків, коли роботодавці уникають легального використання робочої сили, та не укладають передбачені законодавством трудові договори, цьому питанню приділено більше уваги. Учасники семінару розглянули питання: переваг легального працевлаштування, проаналізували в чому різниця між трудовим договором, контрактною формою трудового договору та цивільно-правовою угодою, а також поговорили про таке явище як торгівля людьми, що є наслідком нелегальної трудової міграції та як їй протидіяти.

     Також, спікери неоминули питання гендерної дискримінації на ринку праці. Увагу присутніх було акцентовано на тому, що Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» є основоположним нормативно-правовим актом, що спрямований на досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства та ліквідації дискримінації за ознакою статі.

   Учасники семінару активно обговорювали дану тему, наводили конкретні приклади гендерних стереотипів під час пошуку роботи і працевлаштування, та дійшли до висновку, що чоловіки і жінки мають однакові умови та однаковий потенціал для реалізації своїх прав.

      Наостанок працівник місцевого центру Тетяна Жалобна ознайомила присутніх з послугами Золотоніського місцевого центру з надання БВПД та порядком отримання безоплатної правової допомоги. Розповіла про реалізацію на Золотоніщині правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я маю право!» та інформаційних кампаній «Чесна платіжка» і «Відповідальне батьківство».

    Відвідуючи такі заходи безробітні мають можливість не тільки ознайомитися із послугами, які надає служба зайнятості, правами та обов’язками безробітних, а й дізнатися  як свої права можна захистити у правовий спосіб.

Переглядів: 195 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0